Advies

Bedrijven die betrokken zijn bij het vervoer van gevaarlijke stoffen, door bemiddeling, vervoer of opslag krijgen zo nu en dan te maken met uitdagingen. Of deze uitdagingen ontstaan door wet- en regelgeving, tekortkomingen van derden of onvoorziene omstandigheden zoals incidenten, Transure Consultancy is door de sterke combinatie van kennis en jarenlange ervaring in het toepassen van die kennis de juiste partner om uitdagingen aan te gaan.

Veiligheidsadviseur
vervoer
gevaarlijke stoffen

Lees meer >

IMDG Code
specialist zeevervoer
gevaarlijke stoffen

Lees meer >

Adviseur PGS
bij op- en overslag
gevaarlijke stoffen

Lees meer >

Transure Consultancy is in te huren als extern veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen en als IMDG Code specialist voor het weg- en zeevervoer van gevaarlijke stoffen en staat daarmee bedrijven bij op het gebied van wet- en regelgeving, controle en opstellen van vervoersdocumenten, samenladingsadvies, aanvraag vervoersontheffing, acceptatie, training en inspectie.

Controle van gevaarlijke stoffen op aanwezigheid van juiste kenmerking, integriteit van verpakking en vervoersdocumenten zoals DGD’s zijn dagelijkse werkzaamheden van Transure Consultancy. Ook voor tijdelijke invulling bijvoorbeeld tijdens afwezigheid van een medewerker of op projectbasis bent u bij Transure Consultancy aan het juiste adres. Door de uitzonderlijke combinatie van kennis en ervaring vult Transure Consultancy de kwaliteit van zowel MKB als grote organisaties aan waar dat nodig is. Ook is Transure Consultancy partner met wereldwijde dekking voor internationale organisaties.

Veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen

U houdt zich bezig met vervoer, verpakken, laden of lossen van gevaarlijke stoffen? Dan is de kans groot dat u verplicht bent een veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen aan te stellen. Het is mogelijk Transure Consultancy aan te stellen als uw extern veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen.

Elke onderneming die gevaarlijke stoffen over de weg vervoert of het met dit vervoer samenhangende verpakken, beladen, vullen of lossen uitvoert, dient een veiligheidsadviseur aan te stellen. De veiligheidsadviseur is een expert op het gebied van de voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. De taken van de veiligheidsadviseur zijn geregeld in hoofdstuk 1.8 van het ADR en in de Regeling vervoer over land van gevaarlijke stoffen (VLG).

Inhuur van een extern veiligheidsadviseur

In plaats van het in dienst nemen van een veiligheidsadviseur is het ook toegestaan een externe veiligheidsadviseur in te huren. Een extern veiligheidsadviseur wordt niet beperkt door bedrijfshiërarchie en kijkt met andere ogen naar de onderneming. Dat zorgt voor een objectieve beoordeling en vergroot de kans op het bevorderen van zowel veiligheid als kennis en kunde binnen het bedrijf.

Beoordeling noodzaak veiligheidsadviseur

Toch is het in een aantal gevallen niet verplicht om een veiligheidsadviseur aan te stellen. Transure Consultancy beoordeeld vrijblijvend of uw bedrijf een veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen dient aan te stellen, zodat u niet voor verassingen komt te staan bij controle door overheidsdiensten zoals Inspectie Leefomgeving en Transport.

Ik wil een vrijblijvende beoordeling door een veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen

Contact >

Het jaarverslag van de veiligheidsadviseur

Een van de taken van de veiligheidsadviseur is het opstellen van het jaarverslag. Heeft u een veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen in dienst of bent u zelf veiligheidsadviseur, dan kan Transure Consultancy samen met u het jaarverslag opstellen, zodat het voldoet aan de eisen uit het ADR en de beleidsregel VA. Transure Consultancy biedt ook mogelijkheden voor back-up of inval bij tijdelijke afwezigheid van uw interne veiligheidsadviseur.

Ik wil meer informatie over een extern veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen

Contact >

IMDG Code specialist zeevervoer gevaarlijke stoffen

Wanneer u zich bezighoudt met zeevervoer van gevaarlijke stoffen krijgt u te maken met de IMDG Code. Transure Consultancy ondersteund afzenders, verschepers, warehouses, terminals, expediteurs, forwarders, consolidators en rederijen met IMDG advies, inspectie en het opmaken van DGD’s voor het zeevervoer van gevaarlijke stoffen.

Segregatie advies bij samenlading

Om gevaarlijke situaties te voorkomen zijn er voorschriften voor samenlading van verschillende stoffen die met elkaar kunnen reageren. Transure Consultancy geeft advies over deze segregatievoorschriften van de IMDG Code en kan voor u beoordelen of uw zendingen samengeladen mogen worden.

DGD

De invulling van een DGD of MDGF moet aan de voorschriften van de IMDG Code voldoen.
Om problemen onderweg of achteraf te voorkomen controleert Transure Consultancy de DGD’s voor u op aanwezigheid van de juiste invulling. Ook het opstellen van een DGD kunt u laten uitvoeren door Transure Consultancy.

Inspectie en verpakkingsadvies

Transure Consultancy adviseert op welke manier uw zending verpakt moet zijn volgens de IMDG Code. U kunt er ook voor kiezen het verpakken uit te laten voeren door Transure Consultancy. Als u zeker wilt weten of een zending voldoet aan de voorschriften van de IMDG Code inspecteert Transure Consultancy uw zending. Tijdens deze inspectie wordt gecontroleerd op kenmerking, verpakkingstype en integriteit van de verpakking. Als er aanpassingen nodig zijn krijgt u dat duidelijk overzichtelijk teruggekoppeld. Indien een zending beschadigd is geraakt kunt u de zending laten beoordelen door Transure Consultancy, u weet dan zeker of een zending nog geschikt is voor verder vervoer.

Ik heb een vraag over het zeevervoer van gevaarlijke stoffen

Contact >

PGS advies bij de opslag van gevaarlijke stoffen

De voorschriften voor het opslaan van gevaarlijke stoffen zijn opgenomen in de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen. (PGS) Door de verscheidenheid aan logistieke processen en de vele eigenschappen van gevaarlijke stoffen is het aan te raden een specialist op het gebied van PGS voorschriften in te schakelen.

Transure Consultancy staat u bij tijdens de voorbereidingen, aanvraag en het onderhouden van uw melding Activiteitenbesluit, vergunning of BRZO traject. Advies en levering van incidentbestrijdingsmateriaal en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) sluit naadloos aan op de dienstverlening van Transure Conultancy.

Ik wil graag meer informatie over de mogelijkheden voor de opslag van gevaarlijke stoffen

Contact >